Go to Top

Whiplash

Whiplash blessures worden veroorzaakt door plotselinge voorwaartse, zijwaartse of achterwaartse hoofdbeweging ten gevolge van een ongeluk of val. Vaak is de schade aan de auto minimaal, terwijl de schade die de inzittenden aangedaan is vele malen groter is.

Tijdens zo’n plotselinge en vaak onverwachte beweging van de nek, raken de zenuwen, spieren, pezen en gewrichten rondom de wervelkolom beschadigd, waardoor wervelsubluxaties ontstaan.

De wervelsubluxaties kunnen in combinatie met microscopisch trauma aan de zenuwen, spieren en banden leiden tot klachten. Men moet hierbij denken aan hoofdpijn, duizeligheid, moeite met focussen, slechte concentratie, pijn in de schouders, armen, en handen, moeite om te buigen en zelfs lage rug klachten. Soms kan het ontstaan van deze klachten dagen of weken op zich laten wachten voordat ze tot uiting komen.

Om voortdurende pijnklachten, afhankelijkheid van medicatie of zelfs het moeten laten uitvoeren van een operatie te voorkomen is het belangrijk om zo snel mogelijk na het ongeluk een afspraak te maken met een Chiropractor. Zodat wervelsubluxaties zo snel mogelijk opgespoord en gecorrigeerd worden en het lichaam zo goed mogelijk kan herstellen. Eventuele oefeningen kunnen helpen de behaalde resultaten te verbeteren en stabiliseren.