Go to Top

RSI

RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan de handen, polsen, armen, schouders en/of nek. Zoals de naam al aangeeft (RSI staat voor Repetitive Strain Injury) wordt RSI veroorzaakt door vaak repeterende bewegingen waardoor het zenuwstelsel geprogrammeerd wordt om continu deze spieren aan te spannen.

Het grootste gevaar van RSI klachten is dat ze zich geleidelijk aan ontwikkelen. Veel mensen schenken geen aandacht aan de klachten totdat ze zo hevig zijn dat ze hun leven en werkzaamheden beginnen te beïnvloeden vanwege pijnklachten en krachtsverlies.

Wervelsubluxaties (een verkeerde stand en functie van een of meerdere wervels) kunnen ervoor zorgen dat het zenuwstelsel verstoord gaat functioneren, zodat spieren zich niet kunnen ontspannen. Het doel van de Chiropractor is dan ook om deze op te sporen en te corrigeren zodat de spieren weer gaan ontspannen. In combinatie met houdings oefeningen en eventueel advies m.b.t. supplementen kunnen deze klachten goed door de Chiropractor verholpen worden.