Go to Top

Behandelplan

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een eerste behandeling, ontvangt u van ons een email met daarin een link tot het invullen van een vertrouwelijke medische vragenlijst. Bent u niet in de gelegenheid om de vragenlijst digitaal in te vullen, dan kunt u natuurlijk ook in de praktijk de papieren versie invullen.
Wanneer u voor het eerst onze praktijk bezoekt, zullen onze chiropractoren de ingevulde gegevens met u bespreken. Verder zullen ze een chiropractisch, neurologisch en orthopedisch onderzoek uitvoeren. Een eerste behandeling kan eveneens tijdens uw eerste bezoek plaatsvinden, we plannen hiervoor voldoende tijd in in onze agenda’s.
Na de eerste behandeling wordt u geïnformeerd en geadviseerd over wanneer u terug verwacht wordt voor een vervolgbehandeling. Er zal een behandelplan voor u opgesteld worden. Een behandelplan bestaat uit 3 delen en ziet er als volgt uit:

1. Intensieve fase/correctie fase: behandelingen worden kort op elkaar volgend uitgevoerd om de wervelkolom in een optimale stand terug te brengen en pijnklachten te verminderen

2. Stabiliseringsfase: wanneer klachten zijn verminderd en pijn gereduceerd bevindt men zich in de stabiliseringsfase, er worden dagelijkse oefeningen geadviseerd om de correctie van de wervelkolom te ondersteunen

3. Onderhoudsfase: in deze fase worden behandelingen geadviseerd om klachten te voorkomen en zo uw wervelkolom optimaal te houden.